
Ciğerli Pilav Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram tavuk ciğer
- 2 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1 adet et bulyon ya da et suyu
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Zeytinyağı
Ciğerli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Ciğerleri yağlarından ayırıp, zeytin yağında soteleyin.
- Pirinçleri tuzlu ılık suda yaklaşık 1 saat ıslatın.
- Pilav tenceresine zeytinyağını ekleyip şehriyeleri kavurun.
- Akabinde pirinçleri ekleyip kavurmaya devam edin.
- Pirinçler kavrulduktan sonra ciğerleri ekleyin.
- Tereyağı ve bulyonu birlikte eritin.
- Tuzunu ve suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
- Pilav suyunu çekince ocaktan alabilirsiniz. Afiyet olsun.