Ciğer Tava Tarifi (Çıtır Çıtır Püf Noktalarıyla) İçin Malzemeler
- 550 gram ciğer
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yeterince un
- Kızartmak için yeterince sıvı yağ
Ciğer Tava Tarifi (Çıtır Çıtır Püf Noktalarıyla) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ciğeri istenilen şekilde doğranır süzgece alınır suyu süzülsün.
- Geniş bir kaba bolca un koyup tuz ve baharatları ilave edip ardından da suyu süzülen ciğeri ilave edip karıştırılır.
- Daha sonra elenir fazla unu kalmasın.
- Tabanı kalın bir tavaya bolca yağ koyup yüksek ateşte kızdırılır.
- Unlanan ciğerin yarısını kızgın yağa koyup kızarana kadar pişirilir.
- Kalan diğer yarısınıda aynı şekilde kızartıp servis yapılır.
- Yanında ince doğranmış soğan dereotu veya maydanoz sumak koyup birlikte afiyetle yenir.
Not ;ciğer fokur fokurdayan yağa atılır kızartılır çıtır çıtır olması için.
Suyu iyice süzülür un fazla yapışmasın kızartırken unu çabucak yanmasın.
Ciğer Tava Tarifi (Çıtır Çıtır Püf Noktalarıyla) Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.