Çiğ Börek Tanımı İçin Materyaller
- 5 su bardağı un
- 1 subardağı süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket yasmaya
- 1 tutam maydanoz
- Beyaz peynir
Çiğ Börek Tanımı Yapılışı
- Bir kasemize beş su bardağı unu alalım.
- Üzerine 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip ortasını açalım.
- Bir su bardağı sütümüzü iki kaşık yoğurdumuzu mayamızı ekleyip yoğuralım ben bir kaşık salep kattım inanırmısınız o denli lezzet görmedim. Pamuk üzere oldu.
- Yoğurulan hamurdan beziler alıp dinlendirelim.
- Başka bir yerde maydanozumuzu ince ince doğrayıp tabağa alalım.
- Üzerine peyniri ekleyip birbirine yedirelim ben 250 gr peynir ekledim isterseniz fazla ekleyebilirsiniz
- Bezilerden bir adedini alarak tabak büyüklüğünde açalım.
- Ortasına peynirli harçtan koyup ay biçimi yaparak üzerini kapatalım bezilerin hepsini birebir biçim yapıp bekletelim.
- Başka yerde tenceremize sıvı yağ koyup ocağın altını yakalım.
- Isınan yağa tek tek bezilerden alıp kızartalım kızaran çığ börekleri tabağa alalım servise hazırdır.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.