Cheescake Tarifi İçin Malzemeler
Alt tabanı için ;
- 1.5 paket burcak bisküvi
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı fındık
- 500 gr labne
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt( ben normal yoğurdu süzgece alıp yarım saat bekletip elde ettim)
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 3 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 1 paket krema
- Hazır sos kullandım toz olanlaran pişirip fakat elinizde varsa meyveyle yapabilirsiniz
Cheescake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bütün malzememiz oda ısısında olması gerekli bu çok önemli bir diğer önemli olan şey fırını çok önceden değil işimiz bitmeye yakın açalım çok sıcak olmasın çok da soğuk olmasın.
- Alt tabanı için bisküvileri robottan geçirip bi karıştırma kabına alalım.
- Üzerine erittiğimiz tereyağını ve yine robatta çektiğimiz fındıkları ekleyelim ve hepsini harmanlayıp ,kalıbımıza alalım.
- Kalıbımızın altına yağlı kağıt serelim, etrafınıda folya ile kapatalım.Kenarları pişmediği zaman daha güzel görünür.
- Bisküviyi tabana iyice bastırıp yaydıktan sonra buzdolabına koyalım.
- Şimdi kek için önce labneyi karıştırma kabına alalım ,üzerine şekeri ekleyip 2 dk çırpalım.
- Üzerine unu ,nişastayı, vanilya ekleyelim ,tekrar hızlı ayarda çırpalım .
- Üzerine kremamızı ekleyip iyice çırpalım ,köpük köpük olsun ve teker teker yumurtalarımızı ekleyelim yumurta ekleyince iyice karıştırıp diğerini öyle ekleyelim .
- Bu arada fırınımzı açalım ılısın.
- İyice karışan kek harcımızı dolaptan aldığımız kalıbımıza ekleyip 170° fırına verelim kenarları pişip ortası hafif salanana kadar pişirelim.
- Bu işlemi fırınımıza göre ayarlayalım süreyi ona göre belirleyelim.
- Fırında kek pişerken meyveli sosumuzu hazırlayalım ben paketin arkasına göre pişirip öyle hazırladım ve soğumaya bıraktım.
- Fırından çıkan keki mutfakta iyice soğuyana kadar beklettim soğuduktan sonra soğumuş meyve sosunuda döküp dolaba kaldırdım.
- 1 gece dolapta beklettim ertesi gün servis ettim daha güzel oldu deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
.