Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Cheescake

Cheescake
0
91

seocu

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
cheescake.jpg

Cheescake Tarifi İçin Malzemeler

Alt tabanı için ;
  • 1.5 paket burcak bisküvi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı fındık
Üst kek malzemesi;
  • 500 gr labne
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt( ben normal yoğurdu süzgece alıp yarım saat bekletip elde ettim)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket krema
Üzeri için ;
  • Hazır sos kullandım toz olanlaran pişirip fakat elinizde varsa meyveyle yapabilirsiniz ;)

Cheescake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle bütün malzememiz oda ısısında olması gerekli bu çok önemli bir diğer önemli olan şey fırını çok önceden değil işimiz bitmeye yakın açalım çok sıcak olmasın çok da soğuk olmasın.
  2. Alt tabanı için bisküvileri robottan geçirip bi karıştırma kabına alalım.
  3. Üzerine erittiğimiz tereyağını ve yine robatta çektiğimiz fındıkları ekleyelim ve hepsini harmanlayıp ,kalıbımıza alalım.
  4. Kalıbımızın altına yağlı kağıt serelim, etrafınıda folya ile kapatalım.Kenarları pişmediği zaman daha güzel görünür.
  5. Bisküviyi tabana iyice bastırıp yaydıktan sonra buzdolabına koyalım.
  6. Şimdi kek için önce labneyi karıştırma kabına alalım ,üzerine şekeri ekleyip 2 dk çırpalım.
  7. Üzerine unu ,nişastayı, vanilya ekleyelim ,tekrar hızlı ayarda çırpalım .
  8. Üzerine kremamızı ekleyip iyice çırpalım ,köpük köpük olsun ve teker teker yumurtalarımızı ekleyelim yumurta ekleyince iyice karıştırıp diğerini öyle ekleyelim .
  9. Bu arada fırınımzı açalım ılısın.
  10. İyice karışan kek harcımızı dolaptan aldığımız kalıbımıza ekleyip 170° fırına verelim kenarları pişip ortası hafif salanana kadar pişirelim.
  11. Bu işlemi fırınımıza göre ayarlayalım süreyi ona göre belirleyelim.
  12. Fırında kek pişerken meyveli sosumuzu hazırlayalım ben paketin arkasına göre pişirip öyle hazırladım ve soğumaya bıraktım.
  13. Fırından çıkan keki mutfakta iyice soğuyana kadar beklettim soğuduktan sonra soğumuş meyve sosunuda döküp dolaba kaldırdım.
  14. 1 gece dolapta beklettim ertesi gün servis ettim daha güzel oldu deneyeceklere şimdiden afiyet olsun :).
Cheescake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,500Konular
982,396Mesajlar
32,981Kullanıcılar
ilkinsanSon üye
Üst Alt