Cevizli Kadayıf Tarifi İcin Malzemeler
*Yarım kg tel kadayıf
*100150 gr ceviz
*1 paket margarin
Şerbeti icin;
*3 bardak su
*2 bucuk bardak şeker
*Bir kac damla limon
Cevizli Kadayıf Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikle tencereye 3 bardak suyumuzu ve 2,5 bardak toz şekerimizi ekleyelim
*Şerbet kaynamaya başladıktan sonra limonunu sıkıp biraz daha kaynatıp ocaktan alalım
*Şerbet soğuk olması gerekiyor daha sonra Margarini eritip kadayıfların uzerine dokuyoruz
*Her yeri eşit ıslanacak şekilde elinle tel kadayıfları ac tel tel olsun
*Borcama kadayıfın yarısını koy Uzerine ben tabağın arkasıyla iyice bastırdım ki hazır gibi olsun diye İyice bastırıp cevizi doktum
*Tekrar kalan kadayıfı dizip iyice bastırıp fırına veriyoruz
*Şerbet soğuk tatlı ise fırından cıktıktan sonra 5 dk dinlensin oyle dokun şerbetini Ben davul fırında yaptığım icin kac derece olduğunu ayarlayamadım siz kontrollu şekilde 170180 derece tahminimce yaparsanız uygun olur
*Yarım kg tel kadayıf
*100150 gr ceviz
*1 paket margarin
Şerbeti icin;
*3 bardak su
*2 bucuk bardak şeker
*Bir kac damla limon
Cevizli Kadayıf Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikle tencereye 3 bardak suyumuzu ve 2,5 bardak toz şekerimizi ekleyelim
*Şerbet kaynamaya başladıktan sonra limonunu sıkıp biraz daha kaynatıp ocaktan alalım
*Şerbet soğuk olması gerekiyor daha sonra Margarini eritip kadayıfların uzerine dokuyoruz
*Her yeri eşit ıslanacak şekilde elinle tel kadayıfları ac tel tel olsun
*Borcama kadayıfın yarısını koy Uzerine ben tabağın arkasıyla iyice bastırdım ki hazır gibi olsun diye İyice bastırıp cevizi doktum
*Tekrar kalan kadayıfı dizip iyice bastırıp fırına veriyoruz
*Şerbet soğuk tatlı ise fırından cıktıktan sonra 5 dk dinlensin oyle dokun şerbetini Ben davul fırında yaptığım icin kac derece olduğunu ayarlayamadım siz kontrollu şekilde 170180 derece tahminimce yaparsanız uygun olur
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.