Cevizli Aypare Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram yumuşak margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 çay bardağı öğütülmüş ceviz veya fındık
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 3-3,5 su bardağı un (hamur çok yumuşak olursa az daha ilave edersiniz, 3 su bardağından sonrasını kontrollü koyuyoruz, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.)
- Ayırdığımız yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- Çay kaşığının ucu ile kakao
- 3 su bardağı şeker (200 ml bardak)
- 3 buçuk su bardağı su
- 1-2 damla limon suyu
Cevizli Aypare Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz.
- Şerbet kaynamaya başladıktan sonra limon sıkıp altını kısıyoruz.
- 15 dakika kısık ateşte kaynatıyoruz.
- Daha sonra soğuması için bir kenara alıyoruz.
- Bir karıştırma kabına hamur malzemeleri kısmında yazan malzemeleri alıp sırasıyla karıştırıyoruz ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Daha sonra hamuru 3-4 parçaya ayırıyoruz.
- Uzun rulolar yapıyoruz.
- Ruloların üzerine elimizle hafif bastırarak enleşmesini sağlıyoruz.
- Su bardağı veya yuvarlak şeklindeki kurabiye kalıbı ile görseldeki gibi ay şekli çıkartıyoruz.
- Hafif yağlanmış tepsiye aralıklı olarak diziyoruz.
- Üzerlerine yumurta sarisini sürüyoruz.
- Önceden 180- 190 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkan sıcak tatlımıza ılığa yakın soğumuş olan şerbeti döküyoruz.
- Şerbetini çekince tatlı servise hazırdır kaymak veya dondurma ile de servis edebilirsiniz beğenmeniz dileğiyle ????.
Cevizli Aypare Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.