Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çerkes Çorbası

Çerkes Çorbası
0
43

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
cerkes-corbasi.jpg

Çerkes Çorbası Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı dövme (aşurelik buğday)
  • 1 kesim tavuk but ya da yarım kesim kemikli göğüs
  • 1 küçük konserve mısır
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Dövmeyi ve tavuğu haşlamak için yaklaşık 2 litre su
Terbiyesi için:
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
Servis için:
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Çerkes Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Dövmeyi bir gece evvelden yahut çorbayı yapmaya başlamadan 4-5 saat evvel suya ıslamalısınız.
  2. Güzelce şişen dövmeleri yaklaşık 3-4 su bardağı su ile 15-20 dakika haşlamalısınız, düzgünce nişastasını salmış olmalı.
  3. Tavuğu üzerini geçecek kadar su ile haşlamalı ve soğuduktan sonra didiklemelisiniz.
  4. Terbiyesi için yumurta sarısı, yoğurt ve unu bir kapta pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırmalısınız.
  5. Terbiyenin üzerine tavuğun suyundan dökmeli ve ılıklaşmasını sağlamalısınız. (benim tavuk suyum 3 bardak kalmıştı hepsini kullandım).
  6. Ilıklaşan terbiyeyi yavaş yavaş karıştıra karıştıra dövmelerin üzerine dökmelisiniz.
  7. Çok kısa müddette kıvam alacaktır, bu haliyle 5-10 dakika pişirip altını kapatmaya yakın mısırı ve tuzunu eklemelisiniz.
  8. Yoğurtlu çorbalarda tuz genelde en son atılır.
  9. Son olarak tereyağını eritip toz kırmızı biberi kızdırmalısınız.
  10. Kızdırılmış toz biberli tereyağını çorbayı kaselere alıp servis ederken kullanabilirsiniz.
Çerkes Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Mantılı Yoğurt Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı mantı1 su bardağı haşlanmış nohut8 su bardağı su Terbiyesi için: 1,5 su bardağı yoğurt2 yemek kaşığı un1 adet yumurta sarısı1,5 tatlı kaşığı tuz Tereyağı sos için: 3 yemek kaşığı tereyağı2 diş sarımsak1,5 tatlı kaşığı nane1,5 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
184
Cennet Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 kesim tavuk göğsü2 yemek kaşığı tereyağı(yoksa sıvı yağ kullanabilirsiniz)3 yemek kaşığı mısır unu1 adet soğan2 adet patates2 diş sarımsakTuzKarabiber1 çay kaşığı sarımsak toz2 su bardağı tavuk suyu5 su bardağı sıcak su Üzeri için; Sıvı yağToz biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
161
Zerdeçallı Tavuklu Kırmızı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı kırmızı mercimek1 çay bardağı tel şehriye3 kesim tavuk göğüs1 yemek kaşığı salça1 tatlı kaşığı zerdeçal, tuz ,kara biber ,kırmızı toz biber1 yada 2 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı tereyağSıvı yağ Zerdeçallı Tavuklu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
Sehriyeli Tarhana Çorbası Tanımı İçin Gereçler 1 tatlı kaşığı biber salçası6 yemek kaşığı tarhanaYarım su bardağı tel şehriye2 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağı7-8 bardak suYarım yemek kaşığı naneTuz Sehriyeli Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Orta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Çerkes Pastası Tarifi İçin Malzemeler *1*bütün tavuk *4 su bardağı bulgur *un *tuz *su *tereyağı *kırmızı toz biber *sarımsak Çerkes Pastası Tarifi Yapılışı Tavuğu haşlıyoruz bol suyla tuzunu atıp pişen tavuğu sudan alıp tavuğun suyunu ikiye ayrılır yarısına bulguru atıp pişiriyoruz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
858,505Konular
982,700Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt