Cennet Hurmalı Muhallebi Tanımı İçin Gereçler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker 200 ml
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 paket ekşi krema
- 2 yemek kaşığı haşhaş
- 4 tane cennet hurması
- Not olgun cennet hurması durdukça kararır doğal olduğu için iki gün içinde tüketilir
Cennet Hurmalı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tencereye sütü, unu, nişastayı, şekeri, vanilya şekerini ilave edelim, pürüzsüz olana kadar çırpalım ocağa alalım, kaynayıncaya kadar karıştıralım, kaynayınca altını kısalım.
- İçine haşhaşı ve tereyağını ekleyelim bir taşım kaynayınca ocağı kapatalım, kenara alalım. 10 dakika sonra içine ekşi kremayı ek edelim, pürüzsüz olana kadar çırpalım.
- Bardakların ortasına birer kepçe yerleştirelim içine her hangi bir bisküvi koyabiliriz olmasada olur.
- Daha sonra üzerine robottan çektiğimiz cennet hurmasından ikişer kaşık üzerine yerleştirelim soğuduktan sonra üzerini süsleyerek servis edelim buzdolabında iki günde tüketelim.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.