
Çemen Tanımı İçin Materyaller
- 3 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Dilediğiniz ölçüde kırılmış ceviz
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- 1 fincan zeytinyağı
- 2 zirveli yemek kaşığı galeta unu
- 4 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı isot
- 1 çay kaşığı tatlı toz biber
- 1 çay kaşığı tatlı pul biber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı acı pul biber
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kekik
Çemen Tanımı Yapılışı
- Ceviz hariç tüm materyalleri bir kaba alalım.
- İsterseniz rondodan geçirin baharatların tanesi ağzınıza gelmesin, isterseniz kaşığın gerisi ile ezerek karıştırın.
- Daha sonra cevizi de ekleyip karıştırın.
- Çemenimiz hazır.
- Salçalarınız konut salçası ise tuzludur ekstra tuz koymayın lakin hazır salça ise bir ölçü tuz koyabilirsiniz.
- Bir iki gün bekleyince daha lezzetli olacaktır.