Çekme Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağının yarısı pudra şekeri
- 1 paket vanilya dilerseniz koymayabilirsiniz
- 75 gram tereyağı
- Fındık veya ceviz kullanabilirsiniz
Çekme Un Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir su bardağı unu teflon tavada unun kokusu gidene kadar kavuralım.
- Biraz soğuduktan sonra eleyerek bir kaba koyalım. Üzerine pudra şekerini ve vanilyayı eleyelim, karıştıralım.
- Ortasını açarak öncede erittiğimiz tereyağını dökelim tereyağını iyice yedirelim.
- Düz bir kaba kaşığın arkası ile bastırarak yerleştirelim soğuduktan üzerine ceviz serperek afiyetle tüketebilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.