Çatlayan Kurabiye (Dışı Kıtır İçi Yumuşacık) Tanımı İçin Gereçler
- 3 yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı toz şeker
- Eleyip koyulacak kuru materyaller :
- 2,5 su bardağı un
- 5 yemek kaşığı tepeleme kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- Yarım su bardağı pudra şekeri
Çatlayan Kurabiye (Dışı Kıtır İçi Yumuşacık) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri düzgünce karıştırıyoruz.
- Akabinde kuru gereçlerimizi eleyerek ekledikten sonra tekrar güzelce karıştırıyoruz ve hafif yapışan bir hamur kıvamı elde ediyoruz.
- Üzerini streç ile sarıp 1 saat kadar buz dolabında bekletiyoruz.
- Hamuru dolaptan alıp elimizle ister küçük ister büyük yuvarlak formlar veriyoruz.
- Akabinde pudra şekeri ve nişastayı karıştırıp bir kaba alıyoruz.
- Form verdiğimiz hamurlarımızı içinde bulayıp,önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişiriyoruz. Ve işte dışı kıtır içi yumuşacık çatlayan kurabiyelerimiz hazır. Afiyet olsun !.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.