
Calla (Karaman) Tanımı İçin Gereçler
- 1 avuç iç yağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım kilo kuşbaşı et
- 2 adet soğan
- 4-5 adet patlıcan
- 5 adet sivri biber
- 5 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 baş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
Calla (Karaman) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Güveç kabına iç yağı koyun.
- Üzerine sıvı yağ gezdirin.
- Soğanı iri yemeklik doğrayıp koyun.
- Üzerine kuşbaşı etleri koyun.
- Patlıcanların kabuklarını alacalı soyup, iri küpler halinde doğrayın ve etlerin üzerine koyun.
- Biberleri iri iri doğrayıp patlıcanların üzerine koyun.
- Domatesleri iri küpler halinde doğrayıp biberlerin üzerine koyun.
- Sarımsakların kabuklarını soyup domateslerin üzerine koyun.
- Salçayı dağıtarak koyun.
- Elinizle batırarak sıkıştırın.
- Tuz ve baharatları koyun.
- Üzerine tereyağı kesimleri koyun.
- Güvece yağlı kağıt serip, üzerine alüminyum folyo kapatın. Güvecin kapağını kapatın.
- Ocakta evvel yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 1, 5 saat pişirin.
Not :calla aslında mahalle fırınına verilir ve odun ateşinde ağır ağır pişer. İsterseniz meskende fırında da pişirebilirsiniz ancak pişme mühletini arttırmanız gerekir. Hiç açmadan ve karıştırmadan pişirin. Yoksa patlıcanlar dağılır. Yemek pişerken kendi suyu yetiyor, su koymanıza gerek yok. Baharat ve tuz ölçüsünü damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz.
Tarifimin vidyosunu instagram hesabımdan izleyebilirsiniz????.