Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çabuk Turşu

Çabuk Turşu

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Çabuk Turşu

Malzemeler Mutfak
Zorluk 2 Süre 50 dk Kaç Kişilik 20 Yöntem
2 Su bardağı elma sirkesi
1 Çay kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı pudra şekeri
1 Tatlı kaşığı zeytinyağı
125 gr havuç
125 gr yeşil fasulye
125 gr arpacık soğan
125 gr yeşil ve kırmızı biber
125 gr kereviz yaprağı ve kökü
125 gr karnabahar
3 Baş sarmısak
1 Demet dereotu


Hazırlanışı Bütün sebzeleri yıkayıp, ayıklayın Cinslerini karıştırmadan küçük küçük tavla zarı büyüklüğünde doğrayın Büyük bir tencerenin içine sirke ve zeytinyağını koyup kaynatın Tuz ve şekeri ilave edin Kaynayan sirkenin içine sırasıyla havuçları, 5 dakika sonra yeşil fasulyeyi ve kerevizi, 5 dakika sonra karnabaharı, biberleri ve soğanı atıp 10 dakika kaynatın Tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakın ve ince kıyılmış dereotunu ilave edin Temiz ve kuru bir kavanoza boşaltıp, kapağını hava almayacak şekilde kapatın 1 gün serin bir yerde bekletin 1 gün sonra ister tek başına, ister soğuk etin yanında, garnitür olarak ikram edebilirsiniz NOT : Mevsimine göre sebzeleri değiştirebilirsiniz, yalnız kaynatma sırası her sebzeye göre değişecektir buna dikkat etmek gerekir

 

Similar threads

Malzemeler 2 Su bardağı elma sirkesi 1 Çay kaşığı tuz 1 Tatlı kaşığı pudra şekeri 1 Tatlı kaşığı zeytinyağı 125 gr havuç 125 gr yeşil fasulye 125 gr arpacık soğan 125 gr yeşil ve kırmızı biber 125 gr kereviz yaprağı ve kökü 125 gr karnabahar 3 Baş sarmısak 1 Demet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
102
Tencere Kebabı Malzemeler: 600 gr Kuzu kuşbaşı 45 gr margarin 100 gr Soğan 1 tatlı kaşığı Tuz 12 tatlı kaşığı Karabiber Baharat torbası 2 bardak Domates suyu 250 gr Patates 125 gr Havuç 125 gr Bezelye HAZIRLANIŞI : Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
Aşure Tarifi İçin Malzemeler *1 kg toz şeker *500 gr buğday *250 gr nohut *250 gr kuru fasulye *1 çay bardağı pirinç *125 gr kuru üzüm *125 gr kuru kayısı *125 gr kuru incir *70 gr kuş üzümü *70 gr kuru dut *1 su bardağı süt *12 avuç kabuklarını ayıklayıp ikiye böldüğümüz yer...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
Buhara Usulü Turşu Tarifi Resimli Buhara Usulü Turşu Tarifi Malzemeler 200 gr karnabahar 5 adet turşuluk patlıcan 2 adet havuç 8 yaprak beyaz lahana 6 adet salatalık 6 adet yeşil domates yarım kg kırmızı domates 1 baş sarımsak 2 yemek yemek kaşığı kuru nane üzüm sirkesi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
Malzemeler: 25 su bardağı irmik, 125 gr margarin, 125 gr tereyağı, 25 su bardağı toz şeker, 200 gr badem, 200 gr tuzsuz, taze kaşar peyniri, 1 litre süt, 1 su bardağı su Yapılışı: Margarin ve tereyağını tencerede eritin Kabukları çıkarılmış badem ve irmiği ekleyip hafif...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
858,505Konular
982,781Mesajlar
33,073Kullanıcılar
Vedat77Son üye
Üst Alt