iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg toz şeker
*500 gr buğday
*250 gr nohut
*250 gr kuru fasulye
*1 çay bardağı pirinç
*125 gr kuru üzüm
*125 gr kuru kayısı
*125 gr kuru incir
*70 gr kuş üzümü
*70 gr kuru dut
*1 su bardağı süt
*12 avuç kabuklarını ayıklayıp ikiye böldüğümüz yer fıstığı
*Yarım avuç dolmalık fıstık
*34 adet karanfil
*Yarım: elma, armut rendesi
*Muz küçük küçük doğranmış
*1 portakal kabuğu rendesi
*Tuz ve evde ne varsa hepsinden 1’er tutam
*1’er çay kaşığı reçel, bal, pekmez, tahin, gül suyu v S (isteğe bağlı)
Üzerini süslemek için:
*Nar, tarçın, hindistan cevizi, ister çekilmiş ister bütün ceviz, fındık, badem, yer fıstığı
Aşure Tarifi Yapılışı Buğday, nohut ve kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatıyoruz
Düdüklü de ilk önce buğday, nohut ve kuru fasulyeyi üstüne su geçecek şekilde su koyarak yarımşar saat pişiriyoruz
Sırasıyla aşureyi pişireceğimiz tencereyi (ocağın altını en kısığa) alarak buğday, pirinç ve diğer birer tutam’lık malzemeleri ekliyoruz arada dibini tutmaması için karıştırıyoruz
Ben bir gün önceden nohut ve kuru fasulyeyi haşladım kendi suyunda tencerede beklettim aşure tenceresine eklemeden önce de bir taşım kaynattım ( isteğe bağlı, zamandan tasarruf)
Diğer yandan yine (bir gün önceden hazırladığım) Kuru kayısı, kuru incir ve kuru üzümü ince ince doğrayıp ( isteğe bağlı, siz nasıl seviyorsanız o büyüklükte doğrayabilir siniz) bir tencerede beklettim
Kuru kayısı, kuru incir, kuru üzüm, kuş üzümü, bal, reçel, pekmez, tahin, elma, armut ve muzu bir tencerede üzerlerine bir parmak geçecek şekilde su ilave edip kaynattım İsteyen ayrı ayrı da kaynatabilir
Eğer aşure suyunu çekerse rahat karıştıracak kıvama gelene kadar azar azar sıcak su ekleyebilirsiniz
Buğday, nohut ve kuru fasulyeyi tencereye ekledikten sonra arada karıştırarak bir iki taşım kaynatın
Diğer tenceredeki (kuru kayısı, kuru incir) malzemeleri ve ılık sütü de ilave edip tekrar bir taşım kaynatın (arada karıştırın)
En son şekeri ekleyin ağız tadınıza göre 50’şer gr ekleyerek veya 1kg dan az kullanabilirsiniz Ben şekeri (1, 100gr) kullandım
Tekrar karıştırın son kez bir taşım kaynatın, ocağın altını kapatın Kaselere pay edin, ılıklaşınca üstünü süsleyip ikram edebilirsiniz
Afiyet olsun
*1 kg toz şeker
*500 gr buğday
*250 gr nohut
*250 gr kuru fasulye
*1 çay bardağı pirinç
*125 gr kuru üzüm
*125 gr kuru kayısı
*125 gr kuru incir
*70 gr kuş üzümü
*70 gr kuru dut
*1 su bardağı süt
*12 avuç kabuklarını ayıklayıp ikiye böldüğümüz yer fıstığı
*Yarım avuç dolmalık fıstık
*34 adet karanfil
*Yarım: elma, armut rendesi
*Muz küçük küçük doğranmış
*1 portakal kabuğu rendesi
*Tuz ve evde ne varsa hepsinden 1’er tutam
*1’er çay kaşığı reçel, bal, pekmez, tahin, gül suyu v S (isteğe bağlı)
Üzerini süslemek için:
*Nar, tarçın, hindistan cevizi, ister çekilmiş ister bütün ceviz, fındık, badem, yer fıstığı
Aşure Tarifi Yapılışı Buğday, nohut ve kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatıyoruz
Düdüklü de ilk önce buğday, nohut ve kuru fasulyeyi üstüne su geçecek şekilde su koyarak yarımşar saat pişiriyoruz
Sırasıyla aşureyi pişireceğimiz tencereyi (ocağın altını en kısığa) alarak buğday, pirinç ve diğer birer tutam’lık malzemeleri ekliyoruz arada dibini tutmaması için karıştırıyoruz
Ben bir gün önceden nohut ve kuru fasulyeyi haşladım kendi suyunda tencerede beklettim aşure tenceresine eklemeden önce de bir taşım kaynattım ( isteğe bağlı, zamandan tasarruf)
Diğer yandan yine (bir gün önceden hazırladığım) Kuru kayısı, kuru incir ve kuru üzümü ince ince doğrayıp ( isteğe bağlı, siz nasıl seviyorsanız o büyüklükte doğrayabilir siniz) bir tencerede beklettim
Kuru kayısı, kuru incir, kuru üzüm, kuş üzümü, bal, reçel, pekmez, tahin, elma, armut ve muzu bir tencerede üzerlerine bir parmak geçecek şekilde su ilave edip kaynattım İsteyen ayrı ayrı da kaynatabilir
Eğer aşure suyunu çekerse rahat karıştıracak kıvama gelene kadar azar azar sıcak su ekleyebilirsiniz
Buğday, nohut ve kuru fasulyeyi tencereye ekledikten sonra arada karıştırarak bir iki taşım kaynatın
Diğer tenceredeki (kuru kayısı, kuru incir) malzemeleri ve ılık sütü de ilave edip tekrar bir taşım kaynatın (arada karıştırın)
En son şekeri ekleyin ağız tadınıza göre 50’şer gr ekleyerek veya 1kg dan az kullanabilirsiniz Ben şekeri (1, 100gr) kullandım
Tekrar karıştırın son kez bir taşım kaynatın, ocağın altını kapatın Kaselere pay edin, ılıklaşınca üstünü süsleyip ikram edebilirsiniz
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.