Bulgurlu Kadınbudu Kofte Tarifi İcin Malzemeler
*Yarım cay bardağı bulgur
*2 yumurta
*Yarım su bardağı un
*Sıvı yağ ( Kızartma icin)
*150 gram kıyma
*Dereotu (İsteğe gore)
*Tuz, pul biber
Bulgurlu Kadınbudu Kofte Tarifi Yapılışı Evdeki az kıymayı ve bulguru değerlendirmek icin denediğim bir tarif bu Hem de tadımlık yapmak istediğim icin ideal miktarlar kullanmış oldum
1
*Yıkadığımız bulguru bir kaba koyup ustu gecene kadar su ekleyip haşlıyoruz
*Ayrı bir kapta sıvı yağı kızdırıp icine kucuk kucuk doğranmış soğanı ve kıymanın 23 unu ekliyoruz kavuruyoruz
*Suyunu ceken bulgurun yumuşayıp yumuşamadığını kontrol edip suyunu suzerek bir kaba alıyoruz
*İcine kavrulmus kıymayı, kalan ciğ kıymayı, 1 yumurta, tuz pul biber ve isteğe gore 1 kac dal dereotunu kıyıp koyuyoruz iyice yoğuruyoruz
*Yoğurduğumuz harcı buzdolabında 20 dakika toparlanması icin bekletiyoruz Sonra dolaptan cıkartıyoruz Biraz cıvık gibiyse icine bir iki kaşık un koyup karıştırabilirsiniz
*Bir tavada yarım cay bardağı yağı kızdıyoruz bir tarafta da iki ayrı tabakta un ve cırpılmış yumurta hazırlıyoruz
*Kucuk parcalar halinde hazırladığımız harctan alıp elimizde şekil verip once una sonra yumurtaya bulayıp yağda kızartıyoruz
Afiyet olsun
*Yarım cay bardağı bulgur
*2 yumurta
*Yarım su bardağı un
*Sıvı yağ ( Kızartma icin)
*150 gram kıyma
*Dereotu (İsteğe gore)
*Tuz, pul biber
Bulgurlu Kadınbudu Kofte Tarifi Yapılışı Evdeki az kıymayı ve bulguru değerlendirmek icin denediğim bir tarif bu Hem de tadımlık yapmak istediğim icin ideal miktarlar kullanmış oldum
1
*Yıkadığımız bulguru bir kaba koyup ustu gecene kadar su ekleyip haşlıyoruz
*Ayrı bir kapta sıvı yağı kızdırıp icine kucuk kucuk doğranmış soğanı ve kıymanın 23 unu ekliyoruz kavuruyoruz
*Suyunu ceken bulgurun yumuşayıp yumuşamadığını kontrol edip suyunu suzerek bir kaba alıyoruz
*İcine kavrulmus kıymayı, kalan ciğ kıymayı, 1 yumurta, tuz pul biber ve isteğe gore 1 kac dal dereotunu kıyıp koyuyoruz iyice yoğuruyoruz
*Yoğurduğumuz harcı buzdolabında 20 dakika toparlanması icin bekletiyoruz Sonra dolaptan cıkartıyoruz Biraz cıvık gibiyse icine bir iki kaşık un koyup karıştırabilirsiniz
*Bir tavada yarım cay bardağı yağı kızdıyoruz bir tarafta da iki ayrı tabakta un ve cırpılmış yumurta hazırlıyoruz
*Kucuk parcalar halinde hazırladığımız harctan alıp elimizde şekil verip once una sonra yumurtaya bulayıp yağda kızartıyoruz
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.