Bulgurlu Kadınbudu Kofte Tarifi İcin Malzemeler
*Yarım cay bardağı bulgur
*2 yumurta
*Yarım su bardağı un
*Sıvı yağ ( Kızartma icin)
*150 gram kıyma
*Dereotu (İsteğe gore)
*Tuz, pul biber
Bulgurlu Kadınbudu Kofte Tarifi Yapılışı Evdeki az kıymayı ve bulguru değerlendirmek icin denediğim bir tarif bu Hem de tadımlık yapmak istediğim icin ideal miktarlar kullanmış oldum
1
*Yıkadığımız bulguru bir kaba koyup ustu gecene kadar su ekleyip haşlıyoruz
*Ayrı bir kapta sıvı yağı kızdırıp icine kucuk kucuk doğranmış soğanı ve kıymanın 23 unu ekliyoruz kavuruyoruz
*Suyunu ceken bulgurun yumuşayıp yumuşamadığını kontrol edip suyunu suzerek bir kaba alıyoruz
*İcine kavrulmus kıymayı, kalan ciğ kıymayı, 1 yumurta, tuz pul biber ve isteğe gore 1 kac dal dereotunu kıyıp koyuyoruz iyice yoğuruyoruz
*Yoğurduğumuz harcı buzdolabında 20 dakika toparlanması icin bekletiyoruz Sonra dolaptan cıkartıyoruz Biraz cıvık gibiyse icine bir iki kaşık un koyup karıştırabilirsiniz
*Bir tavada yarım cay bardağı yağı kızdıyoruz bir tarafta da iki ayrı tabakta un ve cırpılmış yumurta hazırlıyoruz
*Kucuk parcalar halinde hazırladığımız harctan alıp elimizde şekil verip once una sonra yumurtaya bulayıp yağda kızartıyoruz
Afiyet olsun
*Yarım cay bardağı bulgur
*2 yumurta
*Yarım su bardağı un
*Sıvı yağ ( Kızartma icin)
*150 gram kıyma
*Dereotu (İsteğe gore)
*Tuz, pul biber
Bulgurlu Kadınbudu Kofte Tarifi Yapılışı Evdeki az kıymayı ve bulguru değerlendirmek icin denediğim bir tarif bu Hem de tadımlık yapmak istediğim icin ideal miktarlar kullanmış oldum
1
*Yıkadığımız bulguru bir kaba koyup ustu gecene kadar su ekleyip haşlıyoruz
*Ayrı bir kapta sıvı yağı kızdırıp icine kucuk kucuk doğranmış soğanı ve kıymanın 23 unu ekliyoruz kavuruyoruz
*Suyunu ceken bulgurun yumuşayıp yumuşamadığını kontrol edip suyunu suzerek bir kaba alıyoruz
*İcine kavrulmus kıymayı, kalan ciğ kıymayı, 1 yumurta, tuz pul biber ve isteğe gore 1 kac dal dereotunu kıyıp koyuyoruz iyice yoğuruyoruz
*Yoğurduğumuz harcı buzdolabında 20 dakika toparlanması icin bekletiyoruz Sonra dolaptan cıkartıyoruz Biraz cıvık gibiyse icine bir iki kaşık un koyup karıştırabilirsiniz
*Bir tavada yarım cay bardağı yağı kızdıyoruz bir tarafta da iki ayrı tabakta un ve cırpılmış yumurta hazırlıyoruz
*Kucuk parcalar halinde hazırladığımız harctan alıp elimizde şekil verip once una sonra yumurtaya bulayıp yağda kızartıyoruz
Afiyet olsun