Bulgur Pilavı (Ispanak Sapı İlaveli) Tarifi İcin Malzemeler
*12 (yarım) cay bardağı sıvı yağ
*1 adet orta boy soğan
*1 cay kaşığı tuz
*1 adet yeşil biber
*2 adet kapya biber (olmadığı icin kullanmadım)
*1015 adet ıspanak sapı
*1 adet orta boy domates
*1 tatlı kaşığına yakın domates salcası
*1 su bardağı pilavlık bulgur
*1, 52 su bardağı su (bulgura gore değişiklik gosterebilir)
Bulgur Pilavı (Ispanak Sapı İlaveli) Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak ocağa koyduğumuz pilav tenceresine yağı alıp hafif kızdırıyoruz
*Minik doğradığımız soğanı icine ekleyip ustune tuz koyup kavuruyoruz
*Dikkat edelim yanmasın
*Soğanlar yumuşadığında ince doğradığımız biberleri ve ıspanak saplarını ilave edip bir iki karıştırıp tencerenin kapağını 1 dakikalık kapatıyoruz Ispanak saplarınız kalınsa eğer sureyi 2 dakika yapabilirsiniz
*Tencerenin altı cok acık olursa yanabilir yine dikkat ediyoruz
*Ardından minik doğradığımız kabuğu soyulmuş domateslerimizi ve salcamızı ilave edip birkac dakika karıştırıp guzelce yıkayıp suyunu suzduğumuz bulguru ekleyip 5 dakika kısık ateşte karıştırarak kavuruyoruz
*Son olarak suyunu ilave edip kısık ateşte suyunu cekene kadar pişiriyoruz
*Piştikten sonra kapağın altına ince bi havlu ortup 1 saat kadar dinlendiriyoruz
*Afiyetler olsun
*12 (yarım) cay bardağı sıvı yağ
*1 adet orta boy soğan
*1 cay kaşığı tuz
*1 adet yeşil biber
*2 adet kapya biber (olmadığı icin kullanmadım)
*1015 adet ıspanak sapı
*1 adet orta boy domates
*1 tatlı kaşığına yakın domates salcası
*1 su bardağı pilavlık bulgur
*1, 52 su bardağı su (bulgura gore değişiklik gosterebilir)
Bulgur Pilavı (Ispanak Sapı İlaveli) Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak ocağa koyduğumuz pilav tenceresine yağı alıp hafif kızdırıyoruz
*Minik doğradığımız soğanı icine ekleyip ustune tuz koyup kavuruyoruz
*Dikkat edelim yanmasın
*Soğanlar yumuşadığında ince doğradığımız biberleri ve ıspanak saplarını ilave edip bir iki karıştırıp tencerenin kapağını 1 dakikalık kapatıyoruz Ispanak saplarınız kalınsa eğer sureyi 2 dakika yapabilirsiniz
*Tencerenin altı cok acık olursa yanabilir yine dikkat ediyoruz
*Ardından minik doğradığımız kabuğu soyulmuş domateslerimizi ve salcamızı ilave edip birkac dakika karıştırıp guzelce yıkayıp suyunu suzduğumuz bulguru ekleyip 5 dakika kısık ateşte karıştırarak kavuruyoruz
*Son olarak suyunu ilave edip kısık ateşte suyunu cekene kadar pişiriyoruz
*Piştikten sonra kapağın altına ince bi havlu ortup 1 saat kadar dinlendiriyoruz
*Afiyetler olsun