Bulgur Köfteli Ispanak Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- 1 kg ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kapya biber
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım kahve fincanı pirinç
- 1 küçük kase bulgur köftesi
- Tuz, zeytinyağı, kırmızı pul biber
- Tereyağ ve toz kırmızı biber
Bulgur Köfteli Ispanak Yemeği Tanımı Yapılışı
- Yemeklik doğradığımız soğanı ve kapya biberi zeytinyağı ile çevirelim.
- Salçaları ek edip temizleyip doğradığımız ıspanakları ekleyelim.
- Biraz ıspanakları kavurup evvelden yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri de tencereye koyalım.
- Kısık ateşte tencere kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.
- Bu esnada küçük bir tencereye su, az zeytinyağı ve tuz koyup kaynatalım.
- Daha evvelden dondurucuya koyduğum bulgur köftesi den küçük bir kase alıp kaynayan suya atalım.
- Köfteler suyun üzerine çıkınca kevgir yardımıyla sos tenceresine alalım.
- Tereyağ ve toz biberi eritip köfteleri soslayalım.
- Pişen ıspanak yemeğinin üzerine köfteleri koyup bir iki dakika daha kaynatıp ocağı kapatalım. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.