Brezilya Usulu Pilav Tarifi Resimli
Brezilya Usulu Pilav Tarifi
Brezilya Usulu Pilav Tarifi Resimli
MALZEMELER
250 gram soyulmuş karides 2 su bardağı pirinc 1 tatlı kaşğı salca 1 diş sarımsak 2 adet soğan 300 gr sulu domates 6 corbakaşığı zeytinyağı 600 gr etsuyu tereyağı ya da margarin toz kırmızı biber maydanoz tuz
HAZIRLANIŞI
Pirinci bir tencereye koyun, etsuyu ve tuz ilave edip kaynatınAğzını kapatıp 200 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika bırakın Pirinc etsuyunu cekmeli Bu arada soğanları ve soyulmuş sarımsakları ince ince kıyıp dort corbakaşığı zeytinyağında oldurun Kaynar suda birkac dakika beklettiğiniz domatesleri soyun, ikiye doğrayıp cekirdekli kısmını temzleyip, cıkarın, şeritler halinde doğrayın Domatesleri pirince ekleyin ve 5 dakika kadar pişirin Bu arada karidesleri iki corbakaşığı zeytinyağında cevirin
Bir kapta, catal yardımıyla pirincleri ayırın ve ceviz buyukluğunde tereyağı veya margarini katın Karidesleri, domatesleri ve bir kepce etsuyuyla karıştırdığınız salcayı ekleyin
Karışıma acı toz kırmızı biber ilave edip karıştırın Isıya dayanıklı bir fırın kabını yağlayın, pirinci koyun Ustune kuşbaşı iriliğinde biraz tereyağı veya margarin koyun Kıyılmış maydanozu serptikten sonra onceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 8 dakika kadar pişirindaha sonra fırından cıkarıp servis edinAfiyet olsun
imagesbrezilyausulupilavtarifiresimli5ad41618cbee9
Brezilya Usulu Pilav Tarifi
Brezilya Usulu Pilav Tarifi Resimli
MALZEMELER
250 gram soyulmuş karides 2 su bardağı pirinc 1 tatlı kaşğı salca 1 diş sarımsak 2 adet soğan 300 gr sulu domates 6 corbakaşığı zeytinyağı 600 gr etsuyu tereyağı ya da margarin toz kırmızı biber maydanoz tuz
HAZIRLANIŞI
Pirinci bir tencereye koyun, etsuyu ve tuz ilave edip kaynatınAğzını kapatıp 200 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika bırakın Pirinc etsuyunu cekmeli Bu arada soğanları ve soyulmuş sarımsakları ince ince kıyıp dort corbakaşığı zeytinyağında oldurun Kaynar suda birkac dakika beklettiğiniz domatesleri soyun, ikiye doğrayıp cekirdekli kısmını temzleyip, cıkarın, şeritler halinde doğrayın Domatesleri pirince ekleyin ve 5 dakika kadar pişirin Bu arada karidesleri iki corbakaşığı zeytinyağında cevirin
Bir kapta, catal yardımıyla pirincleri ayırın ve ceviz buyukluğunde tereyağı veya margarini katın Karidesleri, domatesleri ve bir kepce etsuyuyla karıştırdığınız salcayı ekleyin
Karışıma acı toz kırmızı biber ilave edip karıştırın Isıya dayanıklı bir fırın kabını yağlayın, pirinci koyun Ustune kuşbaşı iriliğinde biraz tereyağı veya margarin koyun Kıyılmış maydanozu serptikten sonra onceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 8 dakika kadar pişirindaha sonra fırından cıkarıp servis edinAfiyet olsun
imagesbrezilyausulupilavtarifiresimli5ad41618cbee9