Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Brezilya Usulu Pilav Tarifi Resimli

Brezilya Usulu Pilav Tarifi Resimli
0
73

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Brezilya Usulu Pilav Tarifi Resimli
Brezilya Usulu Pilav Tarifi




Brezilya Usulu Pilav Tarifi Resimli

MALZEMELER


250 gram soyulmuş karides 2 su bardağı pirinc 1 tatlı kaşğı salca 1 diş sarımsak 2 adet soğan 300 gr sulu domates 6 corbakaşığı zeytinyağı 600 gr etsuyu tereyağı ya da margarin toz kırmızı biber maydanoz tuz
HAZIRLANIŞI

Pirinci bir tencereye koyun, etsuyu ve tuz ilave edip kaynatınAğzını kapatıp 200 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika bırakın Pirinc etsuyunu cekmeli Bu arada soğanları ve soyulmuş sarımsakları ince ince kıyıp dort corbakaşığı zeytinyağında oldurun Kaynar suda birkac dakika beklettiğiniz domatesleri soyun, ikiye doğrayıp cekirdekli kısmını temzleyip, cıkarın, şeritler halinde doğrayın Domatesleri pirince ekleyin ve 5 dakika kadar pişirin Bu arada karidesleri iki corbakaşığı zeytinyağında cevirin

Bir kapta, catal yardımıyla pirincleri ayırın ve ceviz buyukluğunde tereyağı veya margarini katın Karidesleri, domatesleri ve bir kepce etsuyuyla karıştırdığınız salcayı ekleyin
Karışıma acı toz kırmızı biber ilave edip karıştırın Isıya dayanıklı bir fırın kabını yağlayın, pirinci koyun Ustune kuşbaşı iriliğinde biraz tereyağı veya margarin koyun Kıyılmış maydanozu serptikten sonra onceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 8 dakika kadar pişirindaha sonra fırından cıkarıp servis edinAfiyet olsun

imagesbrezilyausulupilavtarifiresimli5ad41618cbee9
 
858,505Konular
982,658Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt