
Börülce Salatası Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı kuru börülce
- 2 adet közlenmiş kapya biber
- 5-6 adet kurutulmuş domates
- ½ demet dereotu
- ½ demet taze soğan
- ½ su bardağı ceviz
- 3-4 adet salatalık turşusu
- 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Limon suyu
- Nar ekşisi
Börülce Salatası Tanımı Yapılışı
- Kuru domatesler tuzunu almak için suda bekletilir.
- Akabinde yumuşayana kadar sıcak suya koyulur.
- Börülceler akşamdan suya koyulur.
- Sabah yumuşayana hatta hafif canlı kalana kadar pişirilir.
- Suyu süzülen börülcelere doğranmış başka gereçler eklenir.
- Zeytinyağı, tuz, nar ekşisi ve limon suyu eklenerek karıştırılır.
