Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Böğürtlen Reçeli

Böğürtlen Reçeli
0
47

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
111
bogurtlen-receli.jpg

Böğürtlen Reçeli Tanımı İçin Materyaller

• 1 kilo böğürtlen
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tereyağ
  • Yarım limon

Böğürtlen Reçeli Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Böğürtlenler yıkanır, süzülür.
  2. Tencereye böğürtlenin yarısı konur, üzerine 2 su bardağı toz şeker dökülür.
  3. Kalan böğürlen tekrar şekerin üstüne konur ve üzerine.
  4. Kalan 2 su bardağı toz şeker ilave edilir.
  5. 1 saat kadar bekletilir.
  6. Kısık ateşte ağzı kapalı bir halde, çok fazla karıştırılmadan kaynatılır. ( yaklaşık 1. 15 dk kadar).
  7. İçine, tereyağ konur, limon sıkılır karıştırılır.
  8. Bir çay tabağına, reçelin suyundan biraz konur ve tabak dik tutulur. Şayet, reçel birleşmiyorsa kıvamı olmuş demektir. Altı kapatılır.
  9. Biraz soğuduktan sonra, kavanozlara konur ve zıt çevrilerek, bir gün bekletilir.
Not: benim üzere, reçelde ağır bir kıvam seviyorsanız bu formda yapın. Sulu seviyorsanız biraz daha az kaynatabilir ve birinci baştaki şekerli bekleme müddetini uzun tutabilirsiniz. 1 kilo böğürtlenden, 2 kavanoz reçel çıkıyor.

Similar threads

Böğürtlen Reçeli Tanımı İçin Materyaller 4 su bardağı böğürtlen2 dolu su bardağı toz şeker1 çay bardağı su1 çay kaşığı tereyağı2-3 damla limon Böğürtlen Reçeli Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Yıkanan böğürtlenler üzerine şeker dökülerek 5-6 saat sulanması için buzdolabında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Portakal Reçeli (Tam Kıvam Mükemmel Lezzet) Tanımı İçin Materyaller 3 kg portakal3 kg toz şeker1.5 limon Portakal Reçeli (Tam Kıvam Şahane Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Portakallar soyulup dilimlere ayrılır kuşbaşı doğranır. Portakalların kabuklarının yarısı minik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Mürdüm Eriği Reçeli Tanımı İçin Gereçler 1 kg mürdüm eriği1 kg toz şeker1 çay kaşığı limon tuzu Mürdüm Eriği Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Erikler yıkanıp ikiye kesilerek çekirdekleri çıkarılır. Tencereye bir kat erik bir kat şeker olarak konur. 5-6 saat yahut bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
* Bögürtlen Reçeli * Malzemeler 2 su bardağı böğürtlen 2 su bardağı şeker 2 çay kaşığı limon suyu Bu ölçülerle 1,5 su bardağı reçel çıkıyor Yapılışı Böğürtlenler yıkanır, süzgeçte iyice suyu süzülene kadar bekletilir Bir tencereye alınıp üzerine şeker ilave edilir Orta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
Antalya'nın Turunç Reçeli Tanımı İçin Malzemeler 12 adet turunç1 kg şeker1 çay kaşığı limon tuzu1 çay bardağı su Antalya'nın Turunç Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yıkanan turunçların kabukları derin olmayacak formda rendelenir. (rendenin ince tarafı kullanılır)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
858,505Konular
982,669Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt