
Böğürtlen Reçeli Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo böğürtlen
- 4 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı tereyağ
- Yarım limon
Böğürtlen Reçeli Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Böğürtlenler yıkanır, süzülür.
- Tencereye böğürtlenin yarısı konur, üzerine 2 su bardağı toz şeker dökülür.
- Kalan böğürlen tekrar şekerin üstüne konur ve üzerine.
- Kalan 2 su bardağı toz şeker ilave edilir.
- 1 saat kadar bekletilir.
- Kısık ateşte ağzı kapalı bir halde, çok fazla karıştırılmadan kaynatılır. ( yaklaşık 1. 15 dk kadar).
- İçine, tereyağ konur, limon sıkılır karıştırılır.
- Bir çay tabağına, reçelin suyundan biraz konur ve tabak dik tutulur. Şayet, reçel birleşmiyorsa kıvamı olmuş demektir. Altı kapatılır.
- Biraz soğuduktan sonra, kavanozlara konur ve zıt çevrilerek, bir gün bekletilir.