Bitter Çikolatalı Fincan Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
- 2 litre süt
- 8 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 su bardağı şeker
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
- 1/2 (yarım) paket bitter çikolata
- 1/2 (yarım) paket bitter çikolata
- Çeyrek çay bardağı süt
Bitter Çikolatalı Fincan Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bitter çikolatalı fincan tatlısı için un,şeker, süt, nişasta, vanilin bir tencereye alınıp sık sık karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişiriyoruz.
- Üzeri göz göz olup muhallebi kıvamını alınca ocaktan alıp tereyağı ekleyip 2 dakika daha karıştırıyoruz
- Evvelce ısladığımız bardakların 4/3 ü kadar bardaklara muhallebi dolduruyoruz.
- Kalan muhallebinin içine bitter çikolata atıp büsbütün pürüzsüz olana dek karıştırıyoruz.
- Bardağın boş kalan kısmı da bu çikolatalı muhallebi ile doldurup buzluğa atıp 2 saat donması için bekliyoruz.
- Donan muhallebileri tabağa alıp bir cezveye bitter çikolata ve sütü ek edip benmari ile eritiyoruz.
- Fincandan çıkarıp servis tabağına aldığımız tatlının üzerine birer kaşık döküyoruz ve tatlımız servise hazır herkese şimdiden afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.