
Bisküvili İrmik Tatlısı (Çok Pratik) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı + 3 yemek kaşığı şeker (1 su bardağı koyunca biraz yavan oluyor, şekerini damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kakaolu petibör bisküvi (kalıbımın ölçüsüne göre ben 12-13 adet kullandım.)
Bisküvili İrmik Tatlısı (Çok Pratik) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Vanilya ve bisküvi hariç tüm malzemeleri bir tencereye alalım karıştıralım.
- Kıvam alıp koyulaşıncaya kadar pişirelim. Piştikten sonra vanilyamızı da ekleyip karıştıralım.
- Ardından streç filmle kapladığımız kalıbımıza harcımızı dökelim.
- Bisküvilerimizi yerleştirelim. (fotoğraflarda nasıl yerleştirdiğimi görebilirsiniz).
- Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında 4-5 saat dinlendirelim.
- Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Bisküvili İrmik Tatlısı (Çok Pratik) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı