
Bisküvili İrmik Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket kakaolu petibör büskivi
- Çikolata sosu
- Beyaz fındık çikolata
Bisküvili İrmik Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- İrmiği, şekeri, hindistan cevizi ve sütü tencereye koyup karıştırın. Akabinde ocağa koyup koyu kıvam alana kadar orta ateşte pişirin.
- Kek kalıbınızı streç folyoyla kaplayıp irmikli muhallebinin tamamını içine boşaltalım ve üzerini spatula yardımıyla yahut kaşıkla düzeltelim.
- Bisküvileri kenar kısımlarından başlayarak muhallebinizin tabanına yanlışsız sırayla batırın. Akabinde irmik tatlısı ılındıktan sonra buzdolabına koyup uygunca soğutun.
- Soğuyan irmik tatlısını servis tabağınıza zıt çevirerek kalıptan çıkartın. Çikolata sosunu üzerine dökelim.
- En son beyaz çikolataları koyalım. Siz istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. İrmik tatlımız hazır. Herkese afiyet olsun.