Bisküvili Havuçlu Muhallebi Pastası Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet havuç
- Yarım çay bardağı şeker
- Yarım paket petibör bisküvi
- Yarım su bardağı şeker
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- Hindistan cevizi
Bisküvili Havuçlu Muhallebi Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle havuçları rendeleyin.
- Tavaya havuç rendesini ve şekeri alıp havuçlar yumuşayana kadar pişirin.
- Bisküvileri ufalayın.
- Ocaktan havucu alıp ufaladığınız bisküvileri ekleyip düzgünce karıştırın.
- Sonra muhallebi materyallerini vanilya hariç tencereye alıp pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 3-4 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
- Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyip düzgünce karıştırın.
- Kare borcamı evvel su ile ıslatın ve havuç bisküvi karışımını yayın.
- Sonra muhallebiyi üzerine yayın ve oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında 3-4 saat dinlendirin.
- Servis etmeden evvel üzerine hindistan cevizi ekleyip servis edin.
Bisküvili Havuçlu Muhallebi Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.