Bisküvi Pastası Tanımı İçin Malzemeler
- 3 paket kakaolu bisküvi
- 1 lt süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilin
- 1 paket kutu krema 200ml
- 160 gram çikolata
Bisküvi Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt, un, nişasta, şeker, yumurta sarısı tencerede çırpıldıktan sonra ocağa alınır pişene kadar karıştırılır.
- Ocaktan alınıp vanilin eklenip karıştırılır.
- Çikolata sos için krema eritilir ve çabucak altı kapatılır çikolatalar içine parçalanır karıştırılarak eritilir.
- Bisküviler 3 kat olacak halde dizilerek her orta kata muhallebi dökülür (kare borcam kullandım) 1 paketten 15 adet çıktı ve 3 kata yetti.
- En üste muhallebi biraz soğuduktan sonra çikolata sos dökülür.
- Bitter çikolata ve fındıklı çikolata karıştırıp yaptığım için fındık parçacıklı oldu hafif ve kolay bir tatlı afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.