bilgisayarci
FD Üye

Bir Tepside İki Lezzet (Yiyen Hazır Yufka Olduğunu Anlamayacak) Tarifi İçin Malzemeler
- 5 tane yufka
- 1 kiloya yakın patates haşlanmış
- 1 tatlı kaşığı tuz kara biber
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 250 veya 300 gram kıyma
- 1 büyük soğan
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- 3 çorba kaşığı domates sosu yada bir domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 2 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı sirke elma sirkesi kulandım
- 1 çorba kaşığı tereyağı (üzerine ilave etmek için)
Bir Tepside İki Lezzet (Yiyen Hazır Yufka Olduğunu Anlamayacak) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri soyalım 4 bölelim biraz su ilave edelim az tuz serpelim, haşlayalım.
- Haşlanınca eziyoruz. Tuz, karabiber, tereyağ ilave edelim karıştıralım.
- Kıymalı harç için soğanı ince doğrayalım sıvı yağ da kavuralım içine kıymayı ilave edelim kavrulunca domates sosunu, salçayı, tuzu ilave edelim kavuralım.
- En son karabiber ekleyelim, kıymalı harcımızda hazır sosumuzu hazırlayalım.
- Sıvı yağın içine malzemeleri ekleyip çırpalım, yufkamızı tezgaha serelim ortadan ikiye bölelim.
- Sosumuzdan fırçayla sürelim geniş olan kısma patates koyalım iki ucunu kapatıp rulo saralım ne çok sıkı ne çok gevşek ben 2 yufkayı patatesli 2 yufkayı kıymalı ve tek 1 yufkayı sade yaptım.
- Herkesin damak zevkine göre kalan sosu üzerine sürdüm tereyağını parça parça aralara septim.
- 170 dercede 35 dk pişirelim.
Bir Tepside İki Lezzet (Yiyen Hazır Yufka Olduğunu Anlamayacak) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı