elektronikci
FD Üye
Bir Hamurlu İki Çeşit Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram oda sıcağında margarin
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı nişasta (Hangisi olduğu farketmez)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 1 su bardağı bardağı iri dövülmüş ceviz
- Yarım su bardağı kuru üzüm
- Damla çikolata
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yarım paket çikolata (İsteğe bağlı)
Bir Hamurlu İki Çeşit Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağı ,şeker, yumurta, nişasta, sıvı yağ, kabartma tozunu vanilyayı bir kaba alıp güzelce karıştıralım.
- Unuda denetimli bir biçimde ekleyerek yumuşak bir kıvam elde edelim.
- Hamurun yarısını başka bir kaba ayıralım.
- Hamurların birine ceviz ve kuru üzümü başkasına kakao ve damla çikolatayı ekleyelim.
- Ceviz büyüklüğünde kesim alıp yuvarlayalım ve üzerine isteğe bağlı olarak ceviz yahut damla çikolataya batıralım.
- Yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye dizip, evvelce ısıtılmış 170 derecede üzeri kızarana kadar denetimi biçimde pişirelim. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.