Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şeker Hamurlu Kurabiye

Hoş geldin! jankauskas tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Şeker Hamurlu Kurabiye
0
61

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
seker-hamurlu-kurabiye.jpg

Şeker Hamurlu Kurabiye Tanımı İçin Materyaller

  • 1 yumurta
  • 200 gram margarin (Oda ısısında )
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 2, 5 su bardağı un
  • 1 vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Renkli şeker hamurları
  • Bal
  • Su

Şeker Hamurlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tüm materyaller bir kapta karıştırılır. Düzgünce yoğurulur.
  2. Hamurun üzeri streçle sarılıp buzdolabında 30 -60 dakika dinlendirilir.
  3. Buzdolabından çıkarılan hamurdan kesimler alıp tezgaha nişasta dökülerek oklava yardımıyla açılır.
  4. Dilediğimiz kalıp ile kesip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştirilir.
  5. 180 derece fırında 30 dakika pişirilir. Hafif pembeleşen kurabiyeler fırından çıkarılır.
  6. Şayet şeker hamurlu yapmak istiyorsanız şeker hamurunu kurabiyenize yapıştırmak için 1 gün beklemelisiniz.
Püf noktaları: Hamur yoğurulduktan sonra kesinlikle buzdolabında en az 30 dakika dinlendirilmeli.

Kabartma tozu 1 çay kaşığından fazla olmamalı.

Hamuru açarken un değil muhakkak nişastayla açılmalı.

Şeker hamuru yapılacaksa üstüne kurabiye kesinlikle piştikten sonra 1 gün dinlendirilmelidir.

Kurabiyenize şeker hamuru yapıştırırken ballı suyla yapıştırın.

Şeker hamurunun üzerine şeker hamuru yapıştırmak için ise yalnızca su kullanınız.

Şeker hamurlu kurabiyenizi poşetlere koymak isterseniz kurabiyeniz yapıldıktan en az 3-4 saat s9nra koyunuz. Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,818Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt