Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Bir Hamurdan Açma Ve Poğaça

Bir Hamurdan Açma Ve Poğaça
0
60

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
bir-hamurdan-acma-ve-pogaca-1.jpg

Bir Hamurdan Açma Ve Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket maya
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (Kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak olacak kontrollü ekleyelim)

Bir Hamurdan Açma Ve Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle ılık su,maya ve toz şekeri bir kapta çırpalım ve 15 dakika bekletelim.
  2. Ardından süt,sıvı yağ,yumurta ve tuzu ekleyelim.Bu aşamada unu kontrollü ekleyelim çünkü kulak memesi kıvamında biraz daha yumuşak olacak.
  3. Hamuru yarım saat daha dinlendirelim.
  4. Ardından istediğimiz şekli verebiliriz isterseniz boş açma şeklinde iki parça hamuru uzatıp birleştirip yapabilir ya da peynirli poğaçalar şeklinde hazırlayabilirsiniz.
  5. Elinize mandalina büyüklüğünde bir parça alıp arasına peynir kaşar koyabilir ve yuvarlayabilirsiniz.
  6. Tepsiye aldığımız poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürelim .
  7. Susam ve çörek otu döküp 180 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirebilirsiniz.Afiyet olsun
Bir Hamurdan Açma Ve Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,500Konular
982,380Mesajlar
32,976Kullanıcılar
arktristSon üye
Üst Alt