
Bir Hamurdan Açma Ve Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket maya
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (Kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak olacak kontrollü ekleyelim)
Bir Hamurdan Açma Ve Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle ılık su,maya ve toz şekeri bir kapta çırpalım ve 15 dakika bekletelim.
- Ardından süt,sıvı yağ,yumurta ve tuzu ekleyelim.Bu aşamada unu kontrollü ekleyelim çünkü kulak memesi kıvamında biraz daha yumuşak olacak.
- Hamuru yarım saat daha dinlendirelim.
- Ardından istediğimiz şekli verebiliriz isterseniz boş açma şeklinde iki parça hamuru uzatıp birleştirip yapabilir ya da peynirli poğaçalar şeklinde hazırlayabilirsiniz.
- Elinize mandalina büyüklüğünde bir parça alıp arasına peynir kaşar koyabilir ve yuvarlayabilirsiniz.
- Tepsiye aldığımız poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürelim .
- Susam ve çörek otu döküp 180 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirebilirsiniz.Afiyet olsun