bilgisayarci
FD Üye
Bezelye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram tavuk göğsü (İsteğe bağlı )
- 2 su bardağı bezelye
- 2 tane patates
- 1 tane büyük uzunluk havuç
- 1 tane soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım tavuk bulyon (İsteğe bağlı)
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Pul biber
- Ilık su
Bezelye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Küçük küçük doğradığımız soğanları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Tavuk göğsünü ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Salçayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Daha sonra sırasıyla küp küp doğradığımız patatesleri havucu ve son olarak bezelyeyi ekleyip, biraz daha kavurduktan sonra baharatlarını ve tavuk bulyonu (Küçük küçük doğrayın direk atmayın ) ekleyin.
- Üzerini bir parmak geçecek biçimde ılık su ekliyoruz kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.