
Beze Tarifi (Yumurta Akıyla) İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta beyazı (sarısı hiç olmayacak 1 damla bile)
- 2 çay bardağı pudra şekeri
- Bir çimdik tuz
Beze Tarifi (Yumurta Akıyla) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta aklarını bir çimdik tuzla köpürene kadar çırpalım.
- Köpük köpük olunca pudra şekerini ilave edelim ve çırpmaya devam edelim.
- Kaşıkla alınca kaşıktan düşmeyecek kıvamda olmalı, kıvamının olup olmadığını buradan anlıyoruz. (kaşıkla alıp eğin düşmeyecek kaşığa yapışmış gbi olacak ).
- Yağlı kağıt serili tepsiye istediğiniz şekli sıkabilirsiniz. Benim bezelerim küçük oldu 70adet çıktı ,tercihe göre büyük yapabilirsiniz.
- Isınmış 100 derece fırında 1saat pişiriyoruz. (dereceyi değiştirmiyoruz. ) kapağını açmayın. Piştikten sonra fırını kapatın 15 dk içinde bekletin sonra fırından çıkarın.
- Tarife uyarsanız güzel sonuç alırsınız.
- Ölçü ayarı 1yumurta akı için 1 çay bardağı pudra şekeridir. İsteğe göre fazla yapabilirsiniz.
- İsterseniz gıda boyasıyla renkli yapabilirsiniz.