iltasyazilim
FD Üye
Beze (Mereng) Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet yumurta beyazı
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 çimdik tuz
Beze (Mereng) Tarifi Yapılışı
1
*Yumurta beyazlarını bir kaba alıp içine bir çimdik tuzu atarak mikserin düşük ayarında çırpın
*Yavaş yavaş köpük kıvamına gelmeye başlayınca mikseri durdurmadan pudra şekerini yavaş yavaş ekleyin ve toplam 10 dk boyunca çırpın (parlak bir görüntüsü olacak ve iki bardağınızın arasında birleştirip çekin birbirinden ayrıldığında sivri bir uca sahip olursa kıvamı olmuş demektir)
*Sıkma torbasıyla yağlı kağıt serilmiş tepsiye araları üçer santim olacak şekilde sıkalım (ben üzerine renkli şeker serptim elde varsa gıda boyasıyla renklendirilip yapılabilir)
*Önceden ısıtılmış 100° fırında 1 saat pişirelim
*Fırından çıkardığınızda hâlâ yumuşaktır ama hemen kendini toparlayıp sertleşecektir
Şimdiden yapacak olanlara afiyet olsun?
*
*3 adet yumurta beyazı
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 çimdik tuz
Beze (Mereng) Tarifi Yapılışı
1
*Yumurta beyazlarını bir kaba alıp içine bir çimdik tuzu atarak mikserin düşük ayarında çırpın
*Yavaş yavaş köpük kıvamına gelmeye başlayınca mikseri durdurmadan pudra şekerini yavaş yavaş ekleyin ve toplam 10 dk boyunca çırpın (parlak bir görüntüsü olacak ve iki bardağınızın arasında birleştirip çekin birbirinden ayrıldığında sivri bir uca sahip olursa kıvamı olmuş demektir)
*Sıkma torbasıyla yağlı kağıt serilmiş tepsiye araları üçer santim olacak şekilde sıkalım (ben üzerine renkli şeker serptim elde varsa gıda boyasıyla renklendirilip yapılabilir)
*Önceden ısıtılmış 100° fırında 1 saat pişirelim
*Fırından çıkardığınızda hâlâ yumuşaktır ama hemen kendini toparlayıp sertleşecektir
Şimdiden yapacak olanlara afiyet olsun?
*