bilgisayarci
FD Üye
Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tane yufka
- 400 gram kıyma
- 1 orta boy soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- Sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 büyük boy domates rendesi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- 1 kase yoğurt (servis için)
Beyti Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıymayı karıştırma kabına alın soğan ve sarımsağı rendeleyin baharatları ilave edip köfteyi iyice yoğurun.
- Bir tane yufkayı tezgaha açıp d şeklinde ikiye katlayın, kenar kısımlarını hafif ikiye doğru katlayın.
- Geniş kenarına hazırladığınız köftenin yarısını yerleştirin rulo şeklinde sarın.
- Sararken çok gevşek sarmamaya dikkat edin. Diğer yufkaya da aynı işlemi uygulayın.
- Keskin bir bıçakla verev olarak kesin yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin üzerine sıvı yağ sürün.
- Tepsinin kenarına domates ve biber koyup önceden ısıtılmış 180°c derece fırında yufkalar hafif kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Sos için tavaya tereyağı ve sıvı yağı alıp tereyağını eritin.
- Ardından sıvı yağ ve tereyağı karışımına salçayı, rendelenmiş domatesi ve tuzunu ilave edip domatesler suyunu çekip sos kıvamına gelene kadar kısık ateşte 6-7 dakika pişirin.
- Kızaran beytileri servis tabağına alıp, ilk sıcağı çıktıktan sonra üzerine sos gezdirip yoğurt ve pilav ile servis yapabilirsiniz.
Beyti Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.