Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Beyti Kebabı

Beyti Kebabı
0
63

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
beyti-kebabi.jpg

Beyti Kebabı Tanımı İçin Gereçler

  • 8 adet böreklik yufka (2’li kullanılıcak)
  • 600-700 gram kıyma
  • 2 orta uzunluk soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kekik
  • Pul biber
Üzeri için;
  • Sıvı yağ
Sosu için:
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 büyük uzunluk domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz (yaklaşık 1 tatlı kaşığı)
  • 1 kâse sarımsaklı yoğurt (servis için)

Beyti Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz.
  2. Soğan ve sarımsağı rendeleyip baharatları ek edip köfteyi düzgünce yoğuruyoruz.
  3. 2 tane yufkayı tezgaha açıyoruz.
  4. Geniş kenarına hazırladığımız köftenin yarısını yerleştirip rulo formunda sarıyoruz. (sararken çok gevşek sarmamaya dikkat edin).
  5.   başka yufkaya da birebir süreci uyguluyoruz.
  6. Keskin bir bıçakla verev olarak kesiyoruz.
  7. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz ve üzerine sıvı yağ sürüyoruz.
  8. Evvelce ısıtılmış 180°c derece fırında yufkalar hafif kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz.
  9. Sos için tavaya tereyağı ve sıvı yağı alıp tereyağını eritiyoruz.
  10. Akabinde sıvı yağ ve tereyağı karışımına salçayı, rendelenmiş domatesi ve tuzunu ek edip domatesler suyunu çekip sos kıvamına gelene kadar kısık ateşte 6-7 dakika pişiriyoruz.
  11. Kızaran beytileri servis tabağına alıp, birinci sıcağı çıktıktan sonra üzerine sos gezdirip sarımsaklı yoğurt ile servis ediyoruz????.
  12. Şimdiden afiyet olsun. ????.
 
858,505Konular
982,776Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt