Beyti Kebabı Tanımı İçin Gereçler
- 8 adet böreklik yufka (2’li kullanılıcak)
- 600-700 gram kıyma
- 2 orta uzunluk soğan
- 3 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Kekik
- Pul biber
- Sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 büyük uzunluk domates rendesi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz (yaklaşık 1 tatlı kaşığı)
- 1 kâse sarımsaklı yoğurt (servis için)
Beyti Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz.
- Soğan ve sarımsağı rendeleyip baharatları ek edip köfteyi düzgünce yoğuruyoruz.
- 2 tane yufkayı tezgaha açıyoruz.
- Geniş kenarına hazırladığımız köftenin yarısını yerleştirip rulo formunda sarıyoruz. (sararken çok gevşek sarmamaya dikkat edin).
- başka yufkaya da birebir süreci uyguluyoruz.
- Keskin bir bıçakla verev olarak kesiyoruz.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz ve üzerine sıvı yağ sürüyoruz.
- Evvelce ısıtılmış 180°c derece fırında yufkalar hafif kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz.
- Sos için tavaya tereyağı ve sıvı yağı alıp tereyağını eritiyoruz.
- Akabinde sıvı yağ ve tereyağı karışımına salçayı, rendelenmiş domatesi ve tuzunu ek edip domatesler suyunu çekip sos kıvamına gelene kadar kısık ateşte 6-7 dakika pişiriyoruz.
- Kızaran beytileri servis tabağına alıp, birinci sıcağı çıktıktan sonra üzerine sos gezdirip sarımsaklı yoğurt ile servis ediyoruz????.
- Şimdiden afiyet olsun. ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.