
Beyti Kebabı Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yufka
- 300 350 gram kıyma
- 1 tane soğan
- 1 tane yumurta
- Pulbiber
- Karabiber
- Tuz
- Galeta unu
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 bardak suyla açılır
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı su
- Sarımsaklı yoğurt
Beyti Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Köftesi için kıyma ve öbür gereçler eklenerek yoğurulur.
- Daha sonra yufka serilerek, salça zeytinyağı ve suyla açılarak yufkanın üzerine sürülür .
- Köftesi uzunlamasına dizilir .
- Rulo sarılarak 1 parmak genişliğinde kesilip tepsiye dizilir.
- 200 derece fırında pişirilir.
- Üzerine tereyağında salça kavrularak azcık su eklenip sos yapılır.
- Servis esnasında üzerine salçalı sos ve sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır. Afiyet bal şeker olsun???????????? materyalleri isteğe nazaran artırabilirsiniz.