iltasyazilim
FD Üye
Beta Karoten kabak, havuç gibi besinlerde çokça bulunan turuncu renkli doğal bir pigmenttir Yağda erir
Özellikle çok zararlı etkilere sahip özgürlük kimyasal kökleri nötralize eder ve güçlü bir antioksidandır Bu özellikleri ile kanserden ve infeksiyon hastalıklardan korunmada kayda değer bir yer miktar
Beta caroten vücutta kullanıma hazırlanmış bir yapıda değildir böylece ön vitamin A denmektedir Daha A vitamini gerektiğinde beta caroten karaciğerde kimyasal bir işleme girer ve 2 molekül Vitamin A elde edilir
Vitamin A ‘nın yüksek dozları toksik olmasına rağmen Beta caroten yüksek dozlarda zeka toksik değildir Beta carotenin yüksek dozlarda ortaya meydana çıkan ilginç bir emrindeki etkisi vardır: Cild sarıturuncu bir renk alabilir Bu renklenme özellikle el ve ayaklarda ortaya çıkar
Uygun miktarlardaki beta caroten alımı gece körlüğü ’nün engellenmesinde önemlidir İyi bir görüşün açık havada kalbinde korunmasında, bağışıklık sistemin etkinliğinin arttırılmasında beta caroten kayda değer bir yere sahiptir
Yapılmakta olan bilimsel incelemeler beta carotenin tek oksijenli bağımsızlık radikallerin ortadan kaldırılması ve yaşlanma olayının yavaşlatılması üzerinde yoğunlaştı Bu serbet radikallerin ortadan kaldırılması ile kanserleşmelerin engellendiği düşünülmektedir
Amerikan kanser Derneğinin açıklamalarına tarafından ağız bölgesinde bulunabilen kanserleşme odakları, beta caroten alanlarda %53 oranında azalıyor
Kayısı, kabak, brokkoli, ıspanak ve tatlı patateste bol olarak yer alan beta carotenin kalp krizi riskini azalttığı konusunda bir çalışmada Boston ’s Brigham and Women Hospital ‘da Dr Caharles Hennekens tarafından yapılmakta ve pozitif sonuçlar elde edilmiştir
Beta carotenin etkisinin kollesterolun oksitlenmesini durdurması ile ortaya meydana çıkan antioksidan aktiviteden kaynaklandığı düşünülmektedir *
Özellikle çok zararlı etkilere sahip özgürlük kimyasal kökleri nötralize eder ve güçlü bir antioksidandır Bu özellikleri ile kanserden ve infeksiyon hastalıklardan korunmada kayda değer bir yer miktar
Beta caroten vücutta kullanıma hazırlanmış bir yapıda değildir böylece ön vitamin A denmektedir Daha A vitamini gerektiğinde beta caroten karaciğerde kimyasal bir işleme girer ve 2 molekül Vitamin A elde edilir
Vitamin A ‘nın yüksek dozları toksik olmasına rağmen Beta caroten yüksek dozlarda zeka toksik değildir Beta carotenin yüksek dozlarda ortaya meydana çıkan ilginç bir emrindeki etkisi vardır: Cild sarıturuncu bir renk alabilir Bu renklenme özellikle el ve ayaklarda ortaya çıkar
Uygun miktarlardaki beta caroten alımı gece körlüğü ’nün engellenmesinde önemlidir İyi bir görüşün açık havada kalbinde korunmasında, bağışıklık sistemin etkinliğinin arttırılmasında beta caroten kayda değer bir yere sahiptir
Yapılmakta olan bilimsel incelemeler beta carotenin tek oksijenli bağımsızlık radikallerin ortadan kaldırılması ve yaşlanma olayının yavaşlatılması üzerinde yoğunlaştı Bu serbet radikallerin ortadan kaldırılması ile kanserleşmelerin engellendiği düşünülmektedir
Amerikan kanser Derneğinin açıklamalarına tarafından ağız bölgesinde bulunabilen kanserleşme odakları, beta caroten alanlarda %53 oranında azalıyor
Kayısı, kabak, brokkoli, ıspanak ve tatlı patateste bol olarak yer alan beta carotenin kalp krizi riskini azalttığı konusunda bir çalışmada Boston ’s Brigham and Women Hospital ‘da Dr Caharles Hennekens tarafından yapılmakta ve pozitif sonuçlar elde edilmiştir
Beta carotenin etkisinin kollesterolun oksitlenmesini durdurması ile ortaya meydana çıkan antioksidan aktiviteden kaynaklandığı düşünülmektedir *