iltasyazilim
FD Üye
Beşamel Soslu Tavuklu Patates Tarifi İçin Malzemeler Beşamel için ;
*3 yemek kaşığı un
*3 su bardaği süt
*50 gram teryağı
*1 çay kaşığı tuz
*Yarım çay kaşığı karabiber
*Biraz müskat rende
Tavuk harç için ;
*1 tavuk göğüs kemiksiz
*1 soğan
*1 sarımsak
*1 kırmızı biber
*1 yeşil biber
*1 tatlı kaşığı salça
*5 yemek kaşığı sıvı yağ
*Yarım çay kaşığı tuz
*Yarım çay kaşığı karabiber
Patates için;
*3 orta boy patates
*1 tatlı kaşiği kekik
*Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
*Yarım çay kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı zeytin yağı
Üzeri için ;
*1 çay kaşığı kaşar
Beşamel Soslu Tavuklu Patates Tarifi Yapılışı Önce patatesi yuvarlak yuvarlak doğra kekik ,tuz ,toz kırmızı biber, zeytin yağı iyice karıştır borcama dilimler birbiri üzerine gelecek şekilde diz 200 derece fırında üzeri biraz pembeleşene kadar beklet Tavukları kuşbaşı doğra tavaya yağı koy tavukları koy suyunu salıp çekinceye kadar ocakta pişir Soğanı ,sarımsağı koy kavur salça ,köy biberleri küçük doğra koy biraz kavur tuz ,biber koy fırındaki patateslerin üzerine dök Beşameli yap yağı erit unu kokusu çıkana kadar kavur sütü dök kaynayınca tuz ,karabiber, muskat rendele bir iki kaynayınca tamamdır Patatesli tavuğun üzerine dök her tarafina kaşıkkla düzelt kaşarı serp fırına ver kızarınca pişmiştir afiyet olsun
*3 yemek kaşığı un
*3 su bardaği süt
*50 gram teryağı
*1 çay kaşığı tuz
*Yarım çay kaşığı karabiber
*Biraz müskat rende
Tavuk harç için ;
*1 tavuk göğüs kemiksiz
*1 soğan
*1 sarımsak
*1 kırmızı biber
*1 yeşil biber
*1 tatlı kaşığı salça
*5 yemek kaşığı sıvı yağ
*Yarım çay kaşığı tuz
*Yarım çay kaşığı karabiber
Patates için;
*3 orta boy patates
*1 tatlı kaşiği kekik
*Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
*Yarım çay kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı zeytin yağı
Üzeri için ;
*1 çay kaşığı kaşar
Beşamel Soslu Tavuklu Patates Tarifi Yapılışı Önce patatesi yuvarlak yuvarlak doğra kekik ,tuz ,toz kırmızı biber, zeytin yağı iyice karıştır borcama dilimler birbiri üzerine gelecek şekilde diz 200 derece fırında üzeri biraz pembeleşene kadar beklet Tavukları kuşbaşı doğra tavaya yağı koy tavukları koy suyunu salıp çekinceye kadar ocakta pişir Soğanı ,sarımsağı koy kavur salça ,köy biberleri küçük doğra koy biraz kavur tuz ,biber koy fırındaki patateslerin üzerine dök Beşameli yap yağı erit unu kokusu çıkana kadar kavur sütü dök kaynayınca tuz ,karabiber, muskat rendele bir iki kaynayınca tamamdır Patatesli tavuğun üzerine dök her tarafina kaşıkkla düzelt kaşarı serp fırına ver kızarınca pişmiştir afiyet olsun