Beşamel Soslu Tavuklu Krep Tarifi İçin Malzemeler
Tavuk harcı için:
- 2 adet tavuk göğsü
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet küçük soğan
- 2 adet yeşil sivri biber
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz, karabiber, pul biber
- 3 adet yumurta ( büyük boy )
- 1.5 su su bardağı süt (300 ml)
- Yarım su bardağı su (100 ml )
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2.5 yemek kaşığı un
- 2.5 bardak süt
- Tuz
- Karabiber
- Bir kase kaşar rendesi
Beşamel Soslu Tavuklu Krep Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Krep yapılışı:Yumurtayı 1-2 dk çırpalım üzerine süt, su, yoğurt ve tuzu ekleyip tekrar çırpalım.
- Son olarak yavaş yavaş unu ekleyerek çırpalım sıvı yağ ile teflon tavanızı ısıtın 1 kepçe tavaya krep hamurundan koyup yayın alt üst pişirin
. - Beşamel sos yapılışı:Beşamel sos için yağları tavaya alıp eritelim içerisine unu alıp kavuralım.
- Kokusu çıkmadan sütünü ilave edip devamlı karıştıralım.
- Son olarak tuz ve az karabiber ekleyip fokurdayınca kapatalım.
- Tavukları küçük küp küp doğrayalım .
- Kızgın tavaya alıp sıvı yağını ekleyelim .
- Rengi dönene kadar kavuralım .
- İçerisine ince minik doğranmış soğan ,minik doğranmış biberleri ve salçayı ekleyip son olarak baharatları ekleyelim.
- 4-5 dk kavuralım ,altını kapatalım.
- Kenara alalım ,sıra krepleri yapalım.
- Her krebin arasında 2 kaşık kadar tavuk harcından koyup benim gibi bohça yapın kenara alın .
- Beşamel sosu hazırlayıp kaşar rendesini de hazırlayıp her krep bohçasının üzerine önce beşamel sos yayıp kaşar rendesi serpelim.
- 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirelim enfes bir lezzet yapacak olanlara afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.