Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Beşamel Soslu Tavuklu Karnabahar

Beşamel Soslu Tavuklu Karnabahar
0
56

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
besamel-soslu-tavuklu-karnabahar.jpg

Beşamel Soslu Tavuklu Karnabahar Tanımı İçin Gereçler

  • 1 tane orta uzunluk karnabahar
  • Su (haşlamak için)
  • Tuz
  • 1 tane tavuk göğsü
  • 1 tane soğan
  • 2-3 tane yeşil biber
  • 1 tane kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
  • Tuz
Beşamel sos için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2,5 su bardağı süt
  • Tuz
Üzeri için;
  • Kaşar peyniri

Beşamel Soslu Tavuklu Karnabahar Tanımı Yapılışı

  1. Karnabaharı çiçeklerine ayırıp suda haşlayalım ve suyunu süzdükten sonra fırın kabına alalım.
  2. Soğanı yemeklik olarak biberleri ve tavuk etini küp küp doğrayıp hazırlayalım.
  3. Uygun bir tavaya yağı alıp kızdıralım içine tavuğu alıp ortada karıştırarak pişirelim.
  4. Tavuklar suyunu salıp çekmeye yakın soğanı ve biberleri ekleyip pişirmeye devam edelim.
  5. Son olarak salçalarını baharatlarını ve tuzunu ekleyip karıştırarak kavurmaya devam edelim.
  6. İçindekiler piştikten sonra karnabaharın üzerine yayarak dökelim.
  7. Beşamel sosu için tereyağı eritip unu ek edelim kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurup sütünü ekleyelim.
  8. Kaynayıp kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirip tuzunu ekleyip karıştırdıktan sonra tavuğun üzerine dökelim.
  9. Son olarak kaşar peynirini serpiştirip evvelce ısıtılmış fırında 200 derecede peynirler eriyip kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,657Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt