
Beşamel Soslu Tavuklu Karnabahar Tanımı İçin Gereçler
- 1 tane orta uzunluk karnabahar
- Su (haşlamak için)
- Tuz
- 1 tane tavuk göğsü
- 1 tane soğan
- 2-3 tane yeşil biber
- 1 tane kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
- Tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2,5 su bardağı süt
- Tuz
- Kaşar peyniri
Beşamel Soslu Tavuklu Karnabahar Tanımı Yapılışı
- Karnabaharı çiçeklerine ayırıp suda haşlayalım ve suyunu süzdükten sonra fırın kabına alalım.
- Soğanı yemeklik olarak biberleri ve tavuk etini küp küp doğrayıp hazırlayalım.
- Uygun bir tavaya yağı alıp kızdıralım içine tavuğu alıp ortada karıştırarak pişirelim.
- Tavuklar suyunu salıp çekmeye yakın soğanı ve biberleri ekleyip pişirmeye devam edelim.
- Son olarak salçalarını baharatlarını ve tuzunu ekleyip karıştırarak kavurmaya devam edelim.
- İçindekiler piştikten sonra karnabaharın üzerine yayarak dökelim.
- Beşamel sosu için tereyağı eritip unu ek edelim kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurup sütünü ekleyelim.
- Kaynayıp kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirip tuzunu ekleyip karıştırdıktan sonra tavuğun üzerine dökelim.
- Son olarak kaşar peynirini serpiştirip evvelce ısıtılmış fırında 200 derecede peynirler eriyip kızarana kadar pişirelim.