Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk Tanımı İçin Gereçler
- 2 paket tavuk göğüs
- 1 paket mantar
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 2 adet kapya biber
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kalığı domates
- 1 yemek kalığı biber salçası
- Tuz zerdeçal tereyağ
- Sıvı yağ kekik kara biber
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt varsa muskat ben kullanmadım kara biber üzeri için rendelenmiş kaşar
Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavukları küçük doğrayıp tavada suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Akabinde havuç patates karıştırıp kavuralım.
- Küçük doğranmış mantarı ekleyip kavuralım ve baharatları ek edip hoş kavuralım.
- Öteki tarafda beşamel sosunu hazırlayalım.Yağları tencereye koyup eritelim.
- Üzerine unu koyup kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Daha sonra karışdırarak sütü ek edelim varsa muskat rendeleyip koyalım.
- Baharatlarını ek edelim ve tavukların üzerine dökelim kaşarı da ek edip fırına verelim.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyup evvelce ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.