Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kemiksiz tavuk but (Yaklaşık 500 gram)
- 10-12 tane kültür mantarı
- 1 orta boy patates
- 1 orta boy havuç
- 1 orta boy kapya biber
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- Muskat
- Karabiber
- Kaşar peyniri
Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavukları küp küp doğrayalım. Mantar, havuç, patatesleri de küp küp doğrayalım. Tavukları kızgın tavaya atalım. Suyunu çekene kadar pişirelim.
- Daha sonra mantarı ekleyelim ve mantarlarda suyunu salacaktır suyunu çekesiye kadar pişirelim. Havucu ekleyelim hafif yumuşayınca, patatesi ve biberi de ekleyelim.
- En son salça, tuz ve baharatları ekleyelim. Ayrı bir kapta tereyağı eritip un ile kavuralım. Un kokusu çıkınca sütü ekleyelim ve göz göz olasıya kadar karıştıralım.
- Püf noktası kesinlikle bırakmak yok kaynayasıya kadar sürekli karıştırmak gerek yoksa dibi tutabilir ve topak topak bir beşamel elde edersiniz ki bu istenen bir durum değildir.
- Daha sonra pişirecek olduğunuz kaplara alabilirsiniz. Benim gibi toprak kaba yada borcama yemeği katabilirsiniz. Yemeğin üzerine beşamel, onun üzerine de kaşarı ekleyelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 10-15 dakika kadar ki kontrollü kızartın bu oran fırından fırına fark eder ve üzeri kızarınca yemeğimiz servise hazır. Deneyeceklere afiyet bal olsun

Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.