iltasyazilim
FD Üye
Beşamel Soslu Patates yapımı Resimli
Beşamel Soslu Patates Malzemeler
4 adet patates (kare borcamda yapacaksanız ve daha alçak yerine getirmek istiyorsanız 2 veya 3 adet patates kullanın, dikdörtgen borcam kullanıyorsanız 4 adet patates kalın olmaz)
Beşamal sos için; 2 su bardağı süt, 3 çorba kaşığı un, 4 çorba kaşığı sıvıyağ veya benzer miktarda tereyağ
Rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel Soslu Patates Yapılışı
Patateslerin kabuklarını soyup, haşlayınHaşlanan patatesleri birazcık ezerek borcama dökün
Beşamal sosu hazırlamak için un ve yağı kavurun Gerisinde sütü ağır ağır ekleyerek aralıksız karıştırın Çok koyu bir kıvam olursa süt ekleyebilirsiniz Kıvamını aldığında patateslerin üstüne yayınEn üstede heryeri kapatacak şekilde kaşar rendeleyin ve 180190 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Sağlık Durumu olsun *
Beşamel Soslu Patates Malzemeler
4 adet patates (kare borcamda yapacaksanız ve daha alçak yerine getirmek istiyorsanız 2 veya 3 adet patates kullanın, dikdörtgen borcam kullanıyorsanız 4 adet patates kalın olmaz)
Beşamal sos için; 2 su bardağı süt, 3 çorba kaşığı un, 4 çorba kaşığı sıvıyağ veya benzer miktarda tereyağ
Rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel Soslu Patates Yapılışı
Patateslerin kabuklarını soyup, haşlayınHaşlanan patatesleri birazcık ezerek borcama dökün
Beşamal sosu hazırlamak için un ve yağı kavurun Gerisinde sütü ağır ağır ekleyerek aralıksız karıştırın Çok koyu bir kıvam olursa süt ekleyebilirsiniz Kıvamını aldığında patateslerin üstüne yayınEn üstede heryeri kapatacak şekilde kaşar rendeleyin ve 180190 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Sağlık Durumu olsun *