Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Beşamel Soslu Fırında Sebzeli Et

Beşamel Soslu Fırında Sebzeli Et
0
39

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
besamel-soslu-firinda-sebzeli-et.jpg

Beşamel Soslu Fırında Sebzeli Et Tanımı İçin Materyaller

  • Yarım kg dana yağsız et
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 3 adet domates
  • 1 adet patates
  • 1 kase bezelye
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 diş sarımsak
  • Bir çay kaşığı toz muskat
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz, 3 kaşık zeytinyağı
Beşamel sos için
  • Yarım litre süt
  • 2 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • Bir fiske muskat, bir fiske karabiber az ölçüde tuz.
Üzeri için
  • 200 gram kaşar peynir

Beşamel Soslu Fırında Sebzeli Et Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle etler suda yıkanıp kızgın tencereye konur. Ben granit tencerede yaptım yapışma olmadı hiç.
  2. Etler suyunu çekince bir kaşık yağ ekleyip karıştırarak hafif kızartılır.
  3. Başka bir kaba alınır tencere temizlendikten sonra zeytin yağına soğan küp küp doğranır.
  4. Akabinde doğradığımız biberler eklenir.
  5. Öteki tarafta domatesler rendelenir, patates soyulur zar büyüklüğünde doğranır.
  6. Kızarmaya başlayan soğan ve biberlerin içine salçayı ekleyelim, bir iki kavurup domates rendesini ekleyelim. Bu esnada içine baharatları ekleyelim.
  7. Bir taşım kaynadıktan sonra sırası ile bezelye, patates ve eti ekleyelim üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ekleyip bezelyeler yumuşayana kadar pişirelim bu ortada suyu da çekmeli.
  8. Tencereye 2 dolu yemek kaşığı tereyağ konur 2. 5 yemek kaşığı un eklenip, un kokusu çıkana kadar karıştırılır.
  9. Sonra altını kapayıp yavaş yavaş sütü ekleyelim.
  10. Topaklanaması için daima karıştırıp ocağa alalım.
  11. İçine az ölçü tuz, bir fiske karabiber ve muskat ekledikten sonra kaynayıp kıvama gelinceye kadar seri formda karıştıralım.
  12. Tenceredeki sebzeli eti borcama yerleştirelim üzerine beşamel sosu dökelim.
  13. En üzerine rendelediğimiz kaşarı serpelim.
  14. 180 derecede 15 dakika sonra üst kısmındaki kaşarın nar üzere kızarması için ızgara kısmına (üst kısım) çevirelim.
  15. Kaşar kızarınca yemek tamamdır. Ilıdıktan sonra servise hazır. Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,658Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt