
Beşamel Soslu Fırında Sebzeli Et Tanımı İçin Materyaller
- Yarım kg dana yağsız et
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil sivri biber
- 3 adet domates
- 1 adet patates
- 1 kase bezelye
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 diş sarımsak
- Bir çay kaşığı toz muskat
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz, 3 kaşık zeytinyağı
- Yarım litre süt
- 2 dolu yemek kaşığı tereyağ
- 2,5 yemek kaşığı un
- Bir fiske muskat, bir fiske karabiber az ölçüde tuz.
- 200 gram kaşar peynir
Beşamel Soslu Fırında Sebzeli Et Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle etler suda yıkanıp kızgın tencereye konur. Ben granit tencerede yaptım yapışma olmadı hiç.
- Etler suyunu çekince bir kaşık yağ ekleyip karıştırarak hafif kızartılır.
- Başka bir kaba alınır tencere temizlendikten sonra zeytin yağına soğan küp küp doğranır.
- Akabinde doğradığımız biberler eklenir.
- Öteki tarafta domatesler rendelenir, patates soyulur zar büyüklüğünde doğranır.
- Kızarmaya başlayan soğan ve biberlerin içine salçayı ekleyelim, bir iki kavurup domates rendesini ekleyelim. Bu esnada içine baharatları ekleyelim.
- Bir taşım kaynadıktan sonra sırası ile bezelye, patates ve eti ekleyelim üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ekleyip bezelyeler yumuşayana kadar pişirelim bu ortada suyu da çekmeli.
- Tencereye 2 dolu yemek kaşığı tereyağ konur 2. 5 yemek kaşığı un eklenip, un kokusu çıkana kadar karıştırılır.
- Sonra altını kapayıp yavaş yavaş sütü ekleyelim.
- Topaklanaması için daima karıştırıp ocağa alalım.
- İçine az ölçü tuz, bir fiske karabiber ve muskat ekledikten sonra kaynayıp kıvama gelinceye kadar seri formda karıştıralım.
- Tenceredeki sebzeli eti borcama yerleştirelim üzerine beşamel sosu dökelim.
- En üzerine rendelediğimiz kaşarı serpelim.
- 180 derecede 15 dakika sonra üst kısmındaki kaşarın nar üzere kızarması için ızgara kısmına (üst kısım) çevirelim.
- Kaşar kızarınca yemek tamamdır. Ilıdıktan sonra servise hazır. Afiyet olsun.